vrijdag 7 april 2017

Een heel speciaal project......“Tapijt van Assenede

   Staand v.l.n.r. : Renée Gerits en Lieve De Zutter
Momenteel zijn een zeventigtal borduursters werkzaam aan een 100 meter lang wandtapijt “Tapijt van Assenede. Tapijt van Floris en de Blancefloer”, waarop in 85 taferelen het 750 jaar oude liefdesverhaal van “Floris ende Blancefloer” wordt uitgebeeld :
 een Vlaams-cultureel project opgezet door de erfgoedkring HALLEKIN uit het Oost-Vlaamse landelijke dorp Assenede (België),  het dorp van de auteur van dit verhaal : Diederic van Assenede. Renée coördineert de borduurwerken.


Ze followupt vandaag de borduursters uit Zeeuws-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Limburg, Brabant, Antwerpen en Frankrijk.  Ze is lid van de stuurgroep van het borduurproject, bestaande uit drie Dames : Renée Gerits zelf; borduurspecialiste Lieve De Zutter, en voorzitter Annie De Smet. 


Dit liefdesverhaal was een laatmiddeleeuwse West-Europese bestseller en werd omgedicht in 12 Europese talen. Renée : “We streven ernaar dat borduursters uit deze 12 landen meewerken aan dit borduurkunstwerk : Noorwegen, Zweden, IJsland, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Nederland, België, Spanje, Italië, Griekenland & Tsjechië.
             


http://www.tapijtvanassenede.be/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Dank jullie voor jullie bezoekje,
Thank you for your visit
Tack för ditt besök
Merci pour votre visite
Gracias por su visita